Ulaz u garažu bez snijega

U hladnim klimama predobro poznajemo borbu za održavanje otvorenog puta do kuće ili posla tijekom zimske snježne oluje. Iako je teško, održavanje otvorenog/čistog puta vrlo je važno, a ne raditi to može dovesti do nesretnih okolnosti. U ovom članku raspravljamo o svim različitim načinima uklanjanja snijega i leda s prilaza ili pločnika te o prednostima i nedostacima svakog od njih.

Tradicionalne metode

S toliko mnogo opcija za uklanjanje snijega ponekad je teško znati koja je metoda najbolja – pogotovo zato što vrsta i količina padavina imaju veliki uticaj na odluku.

Žena lopatom čisti snijeg ispred kuće

Čišćenje lopatom

Možda najklasičnija metoda čišćenja snijega od svih njih je čišćenje lopatom. Kada nas nešto automatski podsjeća na bolove u leđima, to ne može biti najbolji način. Unatoč tome, zbog niske cijene i nedostatka utjecaja na okoliš, čišćenje lopatom je i dalje popularno.

Za čišćenje kuće ili poslovnog prostora od snijega lopatom potrebno je dosta  vremena i fizičke sposobnosti. Tijekom velike snježne oluje, možda će biti potrebno čistiti više puta kako bi se ulaz održao otvorenim.

Sol

U kategoriju jeftinih metoda uklanjanja snijega nakon čišćenja lopatom dolazi upotreba soli. Sol odlično topi minimalne akumulacije leda ili snijega, ali nije idealna za veće količine. Česta upotreba soli je popularna, ali ima svoje nedostatke.

Vlasnici kućnih ljubimaca obično se klone upotrebe soli zbog negativnog utjecaja koji može imati na njihove krznene prijatelje ako se proguta. Čak i oni proizvodi s oznakom “prihvatljivo za kućne ljubimce” mogu sadržavati štetne kemikalije.

Nisu samo kućni ljubimci ti koji pate od upotrebe soli za otapanje snijega. Upotreba soli također uzima danak za okoliš. Jednom nanesena sol se ne može sakupiti natrag iz tla ili vodotoka. Utjecaj ovog dodatka na naš okoliš proučavan je i nalazi pokazuju da ekosustavi i ljudsko zdravlje trpe zbog toga.

Nakupljanje snijega

Čistač snijega

Za vlasnike kuća kojima je dosadilo čišćenje snijega, ali nisu baš spremni prenijeti odgovornost na nekoga drugoga, čistači snijega nude drugačiji pristup. Iako je i dalje potrebno spremiti se i izaći van, duvači snijega znatno smanjuju zahtjeve za fizičkom sposobnošću kada je u pitanju uklanjanje snijega.

Zvuči super, zar ne? Dolaze loše vijesti. Budite spremni potrošiti nešto novca! Čistači snijega su skupi i često zahtijevaju održavanje. Osim toga, troše gorivo ili struju što također doprinosi ukupnoj potrošnji energije.

Dodatni troškovi su jedna stvar, a druga stvar koju treba uzeti u obzir je skladištenje. Spremanje čistača za snijeg ne može biti samo zadatak koji uključuje ispuštanje preostalog goriva, već može biti i glomazan predmet za posjedovanje. Dok neki možda imaju idealno spremište za takav predmet, mnogi će se možda mučiti sa skladištenjem tako velikog komada opreme.

Prilaz bez snijega

Sustavi za otapanje snijega i odleđivanje

Za vlasnike domova i poslovnih prostora koji traže najpouzdaniji način da svoje imanje očuvaju bez leda i snijega preporučuje se ugradnja sustava za otapanje snijega. Ono što se može činiti zastrašujućim projektom može se pojednostaviti s novim opcijama dostupnim tržištu. Sustavi za otapanje snijega povećavaju vrijednost imovine i nude bezbrižnost s automatskim opcijama aktivacije.

Sustav za otapanje snijega sastoji se od električnih kabela ugrađenih u samu prilaznu stazu. Instalacija vanjskog električnog sustava obično štedi novac kupcima u usporedbi s iznajmljivanjem usluga uklanjanja snijega ili čišćenja snijega. Sustav za otapanje snijega dizajniran je tako da se uključi na prve znake padavina prije smrzavanja kako bi se osigurala površina bez snijega i leda cijelo vrijeme. Ovakav način rada osigurava sigurnost i najučinkovitije korištenje sustava jer zagrijava površinu iznad točke smrzavanja samo kada je to potrebno.

Grijaći kabeli mogu se postaviti na površinu zemlje ili postojeći prilaz/stazu, asfalt, beton ili ispod pločnika. Kabeli također ne zahtijevaju nikakvo održavanje. Jednom instaliran – na sustav se može gotovo zaboraviti. Ova pogodnost dobro služi vlasnicima tvrtki i kuća.

Električni sustavi za otapanje snijega jedina su opcija bez kemikalija za čišćenje snijega s prilaza i staza.

Instalirani kablovi za otapanje snijega

Zaključak

Iako ponekad nije lako i ugodno, teško je tvrditi da je uklanjanje snijega nemoguće zbog mnogih metoda koje su danas dostupne. Bez obzira radi li se o domu ili poslovnom prostoru, uklanjanje snijega je važno za sigurnost i ulaz/izlaz uvijek treba održavati čistim. Kada živite u hladnoj klimi važno je planirati čišćenje snijega na temelju potreba i mogućnosti. Pogledajte naš asortiman proizvoda za otapanje snijega zatražite ponudu kada budete spremni.

Kako kupiti Warmup sustav?

Jednostavno ispunite kratki obrazac zahtjeva za ponudu s detaljima projekta i mi ćemo vam pokazati savršen sustav za vaše zahtjeve kao i kako ga kupiti.

Kompletan upit



""
1
To receive these expert articles straight to your inbox, subscribe to our newsletter here.
NameName
Previous
Next