HomeElektrično podno grijanjeGrijaći kablovi

Grijaći kablovi

Warmup asortiman grijaćih kabela uključuje sustave za novogradnju i obnovu, od izravnog grijanja do sustava koji generiraju veću toplinsku inerciju.

Pošaljite upit ❯

Da biste dobili ponudu za vaš projekat molim vas popunite obrazac. Ili nam možete uvijek putem e-pošte poslati upit sa svim detaljima projekta, ili bilo koje drugo pitanje.

Pronadjite distributera ❯

Tražite distributera ili instalatera? Kontaktirajte nas i preporučit ćemo vam najbližu trgovinu ili dostupnog instalatera za vaš projekt.

Kabeli za električno podno grijanje

Grijaći kabeli se mogu ugraditi izravno na ili u podlogu, bez potrebe za podlogom. Oni pružaju veliku fleksibilnost pri dizajniranju tlocrta jer se mogu postaviti oko fiksnih objekata i arhitektonskih značajki, što ih čini savršenim rješenjem za podno grijanje za kupaonice i sobe nepravilnog oblika.

Razmak kabela može se mijenjati ovisno o potrebnoj toplinskoj snazi (W/m²). Asortiman Warmupovih grijaćih kabela uključuje WIS i DWS sustave grijanja i DCM-PRO sustav koji ima grijaći kabel s pratećom protukroznom membranom.

DCM-Pro sustav

Osobine i prednosti

  • Jedan priključak za bržu instalaciju
  • Sustavi za sve vrste podnih obloga
  • Svi sustavi su dvožilni sa integriranim uzemljenjem što osigurava povećanu sigurnost
DCM-Pro sustav

Asortiman Warmup grijaćih kabela

Warmup grijaći kabeli imaju različite primjene. Dok je WIS grijaći kabel sustav dizajniran za ugradnju u sloj estriha, sustavi DCM-Pro i DWS grijaći kabel dizajnirani su za instaliranje izravno prije završnog poda.

WIS grijaći kabel je sustav koji ćete izabrati za novogradnju. Instalacija može djelovati kao akumulator topline, polako oslobađajući toplinu na pod. Tu je visoka toplinska inercija, tako da je u dobro izoliranim kućama moguće iskoristiti povoljniju noćnu tarifu za električnu energiju.

DCM-Pro sustav je inovativni, novi Warmup sustav koji omogućuje brzu i jednostavnu instalaciju, štedeći vrijeme i troškove. Sustav odgovara svim vrstama poda i štiti podne obloge od sezonskih promjena koje mogu uzrokovati pukotine u završnom podu.

Grijaći kabel DWS namijenjen je za ugradnju ispod keramičkih ili kamenih podova. Obično se koristi umjesto grijaćih mreža u malim i prostorima nepravilnog oblika.

WIS grijaći kabel dizajniran je za ugradnju u sloj betonske košuljice i pogodan je za gotovo svaku vrstu poda.

Pročitaj više >

DWS je fleksibilan i čvrst grijaći kabel idealan za nepravilne oblike prostorija i površine sa puno fiksnih elemenata.

Pročitaj više >

DCM-PRO je odvojeni sustav grijanja dizajniran za brzu ugradnju u svim područjima, a idealan ispod pločica.

Pročitaj više >

Koji grijaći kabel je najbolji?

Bez obzira na završnu obradu poda, tip podloge ili veličinu projekta, postoji električni kabel za podno grijanje prikladan za sve zahtjeve.

DWS grijaći kabel

Vrsta završnog poda i podloge 

DWS grijaći kabel je idealan za korištenje s kamenim i keramičkim podnim oblogama i može se postaviti na izolacijske ploče preko betonskih podova.

Ako se kao dio građevinskog projekta koristi betonska košuljica, WIS grijaći kabel je posebno dizajniran za ugradnju u betonsku košuljicu i može se koristiti s velikim brojem podnih obloga.

DCM-PRO sustav je savršeni grijač koji se koristi s završnim slojevima keramike. To je odvojeni sustav grijanja koji koristi membranu protiv pukotina na koju se postavlja grijaći kabel.

DWS grijaći kabel

Konstrukcija poda

Grijaći kabeli nude niskoprofilno rješenje podnog grijanja koje neće značajno povećati razine poda.

Sustav DWS je najtanji grijaći kabel na tržištu, samo 1,8 mm, što ga čini “nevidljivim” sustavom grijanja koji se može ugraditi unutar sloja mase za izravnavanje ili ljepila za pločice. WIS kabel ima nešto deblju širinu od 6 mm, ali se ugrađuje izravno u betonsku podlogu, tako da nema utjecaja na podnu konstrukciju, dok DCM-PRO ima dubinu sustava od 5,5 mm. Svi grijaći kabeli trebaju biti instalirani zajedno s odgovarajućim izolacijskim materijalima kao što su izolacijske ploče, koje povećavaju energetsku učinkovitost sustava.

 

Vrste prostorije

Grijaći kabeli se preporučuju za prostorije nepravilnog oblika i prostorije sa fiksnim objektim poput kupaonica. Kabeli se mogu polagati na podlogu bez obzira na raspored koji je najprikladniji za to područje, lagano ih savijati oko uglova i fiksnih objekata kao što su kupke i tuš kade.

Zbog svoje toplinske inercije, WIS grijaći kabel je idealan za nove konstrukcije. Međutim, ako instalirate podno grijanje u prostorije pravilnog oblika i otvorenog tipa, naše mreže za električno podno grijanje mogu ponuditi lakše rješenje.

Instalacija

Grijaći kabeli olakšavaju brzo postavljanje i mogu se ugraditi bez potrebe za specijalnim alatom.

WIS grijaći kabel se mora postaviti  50 mm u podnu betonsku košuljicu. Kabel mora biti pričvršćen na podlogu pomoću pratećih metalnih traka za pričvršćivanje koje drže kabel na mjestu prije nego se cementni estrih prelije.

instalacija grijaći kabeli

Za ugradnju DWS grijaćeg kabela jednostavno premažite pod primerom i označite raspored kabela prije postavljanja kabela gdje planirate, i samo ga zalijepite na željeno mjesto. Uvijek vodite računa da razmak između kabela bude najmanje 50 mm. Kabel se može prekriti tankim slojem mase za izravnavanje ili ljepilom za pločice prije pokrivanja odabranim završnim podom.

Zahvaljujući samoljepljivoj podlozi, DCM-PRO  membranska spojnica se može brzo i lako pričvrstiti na podlogu. Udubljenja membrane djeluju kao put za DCM-PRO grijaći kabel, jednostavno stavite kabel u udubljenje, zadržavajući minimalnu udaljenost od 60 mm između kabela. Nakon završetka, jednostavno pokrijte samonivelirajućim sredstvom ili ljepilom za pločice.