HomeElektrično podno grijanjeVrste podovaKeramika i kamen

Podovi od keramike i kamena

Podovi od keramike i kamena su idealni za uporabu sa sustavom podnog grijanja jer se brzo zagriju dobro zadržavaju toplinu, čineći sustav učinkovitim.

Električni sustavi za keramiku

Ove podne obloge tvrdih površina prikladne su za uporabu s električnim i hidrauličnim sustavima podnog grijanja. Međutim, električne grejne mreže za keramiku su najpopularnije u kupaonicama. Warmupov odvojeni sustav grijanja StickyMat i DCM-PRO čine savršenu opciju za kupaonice s pravilnim oblikom, a Loose Wire za nepravilne kupaonice sa puno fiksnih  elemenata. Međutim, pravi sustav, općenito, ovisi o veličini i obliku prostora, vrsti podloge i prirodi vašeg projekta; obnova ili novogradnja.

SPM grijaća mreža

Električni sustav podnog grijanja s ljepilom osjetljivim na pritisak za najbržu instalaciju. Ima ultra tanku žicu promjera 1,8 mm koja ne podiže razinu poda.

DCM-PRO sustav

DCM-PRO je odvojeni sustav grijanja dizajniran za brzu ugradnju u svim područjima, a idealan ispod pločica.

DWS grijaći kabel

DWS je fleksibilan i čvrst grijaći kabel idealan za nepravilne oblike prostorija i površine sa puno fiksnih elemenata.

WIS grijaći kabel

WIS grijaći kabel dizajniran je za ugradnju u sloj betonske košuljice i pogodan je za gotovo svaku vrstu poda.

Keramika i kamen

Pločice i kamen su najfunkcionalnija i najdjelotvornija vrsta podova za podno grijanje.

Visoka toplinska provodljivost

Pločice i kamen imaju visoku toplinsku provodljivost što znači da učinkovito prenose toplinu iz cijevi tople vode ili grijaćeg kabela na površinu poda. Materijal također dobro zadržava toplinu čineći sustav učinkovitim, jer će se brzo zagrijati, a zatim pod održati toplim s manje energije.

Idealno za kupaonice i kuhinje

Podno grijanje ispod pločica ili kamena posebno je poželjno u kupaonicama, kuhinjama i prostorima s visokim gubitkom topline. Zahvaljujući izvrsnim toplinskim svojstvima koje posjeduju, vaš pod će pretvoriti u zagrijani pod brzo i energetski učinkovito. Mogu se zagrijati na temperaturu iznad 29 ° C, pružajući vam optimalnu kontrolu i udobnost vašeg životnog prostora.

Podno grijanje eliminiše hladnoću u pločicama i kontrolira vaše grijanje pomoću termostata, što znači da je vaš dom topao kada želite a grijanje je isključeno kada niste kod kuće.

Pločice izrađene od materijala kao što su pluta ili guma obično nisu prikladne za korištenje s podnim grijanjem.

Keramika i kamen
instalacija podno grijanje

Kako instalirati podno grijanje za pločice

Električno podno grijanje može instalirati DIY osoba ili profesionalni instalater. Sve električne radove, uključujući i priključivanje termostata, mora obaviti samo ovlašteni električar.

Ljepilo za pločice

Prilikom ugradnje sustava podnog grijanja na podu sa pločicama ili kamenom, treba koristiti fleksibilno ljepilo i malter za normalno termičko kretanje.

Troškovi

Grijane podne pločice vrijede trošak i trud za instaliranje sustava. Sustav će se sam isplatiti zbog manjih troškova i zbog energetske učinkovitosti.