HomeElektrično podno grijanjeGrijaće mreže

Grijaće mreže

Savršene za renoviranje, grijaće mreže pružaju toplinu kroz cijelu prostoriju, daju sasvim novo značenje grijanju i udobnosti.

Pošaljite upit ❯

Da biste dobili ponudu za vaš projekat molim vas popunite obrazac. Ili nam možete uvijek putem e-pošte poslati upit sa svim detaljima projekta, ili bilo koje drugo pitanje.

Pronadjite distributera ❯

Tražite distributera ili instalatera? Kontaktirajte nas i preporučit ćemo vam najbližu trgovinu ili dostupnog instalatera za vaš projekt.

Mreže za električno podno grijanje

Grijaće mreže se sastoje od čvrstih grijaćih kabela pričvršćenih na mrežu, što omogućuje brzu i praktičnu ugradnju sustava podnog grijanja. Asortiman Warmupovih grijaćih mreža uključuje SPM i PVC sustave grijanja i WLFH grijaću foliju. Sustavi se odlikuju tankim, dvožilnim grijaćim elementima i niskoprofilnim dizajnom, što znači da neće imati nikakvog utjecaja na visinu poda.

Mreže za električno podno grijanje

Osobine i prednosti

  • Brzo vrijeme zagrijavanja
  • Jedan priključak za bržu instalaciju
  • Idealno za renoviranja gdje je visina poda ograničena
  • Sustavi za sve vrste podnih obloga
  • Svi sustavi su dvožilni sa integriranim uzemljenjem što osigurava povećanu sigurnost
Mreže za električno podno grijanje

Koja grijaća mreža je najbolja?

Savršena grijaća mreža za podno grijanje ovisi o nekoliko varijabli kao što su koji je završni sloj poda, veličina i gubitak topline prostorije u kojoj se sustav instalira, te vrsta projekta.

SPM grijaća mreža (ili StickyMat) ima ultra-tanku 1,8 mm žicu za grijanje koja je unaprijed rasporedjena i pričvršćena na ljepljivu mrežu koja se jednostavno može postaviti na pod.

Pročitaj više >

Sustav PVC grijaće mreže je idealan za instalaciju unutar jednostavnih oblika prostorija, gdje mrežu širine 0,5m možete brzo postaviti u paralelnim linijama na pod.

Pročitaj više >

Sustav grijanja folijom je idealan za instalaciju ispod mekih podnih obloga ili plutajućih podova. Ne zahtjeva estrih niti samoniveliranje.

Pročitaj više >

Kada se koristi u kombinaciji sa Warmup podnim grijanjem, StickyMat 3D sustav je idealan za stvaranje osjećaja topline u kupaonici od 360°.

Pročitaj više >

Vrste podnih obloga

Asortiman Warmupovih grijaćih mreža čini grijanje kuće intuitivnim i jednostavnim, bez obzira na vrstu poda.

SPM i PVC grijaće mreže mogu se koristiti uz široku lepezu podnih obloga, uključujući drvo, vinil, pločice ili tepihe. Uvijek provjerite s dobavljačem podnih obloga da je odabrana podna obloga kompatibilna s podnim grijanjem.

Grijaća folija WLFH posebno je dizajnirana za ugradnju s plivajućim podnim oblogama kao što su laminat i inženjersko drvo. Ako se grijaća folija koristi sa mekšom podnom oblogom poput tepiha, sustav mora biti postavljen uz sustav duple prekrivke. Ovo djeluje kao stabilna podloga na koju se postavlja završni pod, štiteći sustav od prekomjerne težine.

Vrste podnih obloga

Snaga i grijana površina

Grijaće mreže su dostupne u rasponu odgovarajućih veličina. Širina grijaćih mreža  je 500 mm i mogu se naručiti u trakama koje pokrivaju prostor od 1 m² do 15 m² (grijaća folija je  dostupna do veličine od 12 m²).

Grijaće mreže mogu se koristiti kao primarni ili sekundarni izvor topline. One su također dostupne u dvije različite varijante snage; 150 W/m² i 200 W/m² – varijanta veće snage ubrzava vrijeme zagrijavanja u prostorima visokih gubitaka topline.

Preporučuje se upotreba toplinske izolacije s električnom podnom grijanjem i da se sprovede izračun gubitka topline kako bi se utvrdili točni zahtjevi za grijanje za svaki projekt.

Saznajte više o učinku grijanja >

Podna konstrukcija i tip sobe

Mreže za električno podno grijanje nude niskoprofilno rješenje grijanja koje u gradnji neće imati nikakvog utjecaja na visinu poda.

Mreže imaju ultra tanku grejnu žicu i dubina sustava od samo 2 do 4 mm. I SPM i PVC grijaće mreže se mogu instalirati unutar sloja ljepila za pločice ili mase za izravnavanje, što ga čini zaista “nevidljivim” grijačem poda dok se grijaća folija mora instalirati s našim izolirajućom podlogom, a u nekim slučajevima i sustavom duple prekrivke, čime se postiže nešto deblji sloj poda.

Grijaće mreže su idealne za prostorije pravilnog oblika, a ako instalirate podno grijanje u području nepravilnijeg oblika, jedan od naših sustava grijaćih kabela može biti prikladniji.

Pogledajte vrste prostorija >

Instalacija

Instalacija

Električne grijaće mreže osiguravaju brzo vrijeme instalacije, omogućujući brzo i bezbrižno uživanje u prednostima podnog grijanja.

Grijaća folija nudi ‘suhu’ instalaciju, bez potrebe ljepila ili sredstva za izravnavanje. Može se jednostavno postaviti na prikladno izoliranu podlogu paralelno prije nego što se pokrije završnom podnom oblogom.

Sustav SPM mrežica ima ugrađenu samolepljivu traku osjetljivu na pritisak koja povezuje mrežu za podlogu. Sustav se tada obično prekriva tankim slojem ljepila za pločice ili mase za izravnavanje prije postavljanja podne obloge.

Instalacija