HomeElektrično podno grijanjePodrškaTroškovi

Troškovi podnog grijanja

Warmup sustavi podnog grijanja nude čistiji, brži i energetski i ekonomičniji način grijanja vašeg doma. Saznajte više o svim troškovima vezanim za podno grijanje.

Koliko košta podno grijanje?

Warmup sustavi podnog grijanja, troškovi instalacije i puštanja u rad razlikuju se ovisno o veličini i opsegu projekta, željenoj izlaznoj toplini i dnevnoj / sezonskoj upotrebi sustava. U nastavku saznajte više o troškovima podnog grijanja koji se sastoje od troškova sustava grijanja, procijenjenih troškova ugradnje i tekućih troškova.

Cijena sustava

Nudimo niz električnih sustava podnog grijanja po različitim cijenama. Saznajte više o tome što trebate uzeti u obzir pri odabiru vašeg sustava u nastavku.

Troškovi instalacije

Bilo koji projekt podnog grijanja uključuje i troškove instalacije sustava. Više saznajte ovdje.

Troškovi

Podno grijanje može ponuditi znatno nižu cijenu rada u usporedbi s tradicionalnim centralnim grijanjem. Saznajte više o tekućim troškovima ovdje.

Troškovi sustava podnog grijanja

Nudimo niz sustava električnog podnog grijanja pogodnih za širok spektar projekata i pozicioniranih u različitim rangovima cijenama.

Warmup istraživanje i razvoj podnog grijanja u trajanju od 25 godina, doveli su nas do stvaranja pravog sustava za posebne zahtjeve, bilo da se obnavlja kupaonica ili gradi kuća. Saznajte više o sustavima u nastavku.

Vrsta podloge i završna podne obloge projekta također u konačnici govore o tome koji je sustav odgovarajući. Da biste utvrdili koji je sustav najbolji za projekt, pročitajte naš vodič za podne obloge.

Bez obzira instalirate li SPM sustav grijanja ispod popločanog poda ili koristite DCM-PRO sustav za odvajanje u dnevnom boravku, svi naši električni sustavi imaju konkurentne cijene i savršeni su za uporabu u bilo kojoj kući.

Primjer cijene našeg DWS kabela za grijanje u instalaciji kupaonice površine 4 m² s pratećom izolacijom i Warmup termostatom za veću učinkovitost grijanja je oko 450 € + PDV, otprilike isto košta i nova samostojeća kada. Za veći prostor koji zahtijeva 10 m² SPM grijaće mreže, okvirna cijena bi bila oko 800 € + PDV, uključujući izolacijske ploče i termostat za kontrolu sustava.

Zatražite nam ponudu za projekt kako bi brzo dobili detaljnu ponudu. U ovoj ponudi će se uzeti u obzir detalji veličine poda, završnog poda i upotrebe.

Pošaljite upit

Troškovi instalacije

Cijena instaliranja sustava ovisi o tome koji instalater, graditelj, klesar, vodoinstalater ili električar angažiran za projekt i te cijene mogu varirati od regije do regije i od trgovca do trgovca. Međutim, ako je primjerice u procesu obnova kupaonice, naknada za instalaciju sustava, jer se zamjenjuju podne pločice, često je zanemariva.

Prijedlog cijene za rad obrtnika od oko 200-300 € dnevno, bio bi fer i većina naših sustava može se instalirati u sobi, od početka do kraja, za otprilike 1 do 1,5 dana. To nam daje opću procjenu od oko 400 € za ugradnju sustava podnog grijanja.

Uvjerite se da je instalater sposoban, kvalificiran stručnjak sa iskustvom u ugradnji električnog podnog grijanja.

Troškovi

Električno podno grijanje može ponuditi znatno niže troškove rada u usporedbi s tradicionalnim centralnim grijanjem. To je zato što sustavi podnog grijanja nude puno brže vrijeme zagrijavanja od sustava temeljenog na centralnom grijanju, a istovremeno rade na nižim temperaturama i proizvode istu razinu topline u sobi.

Tekući troškovi mogu se razlikovati ovisno o dizajnu kuće, koliko je dobro izolirana, koja se tarifa energije koristi te kako se kontrolira i nadzire sustav grijanja.

Pogledajte tablicu podataka o tekućim troškovima u nastavku za primjere ovih tekućih troškova da biste dobili uvid u to koliko novca možete uštedjeti instaliranjem grijanja Warmup.

Tablica s informacijama o troškovima

Za ove brojke koristili smo procijenjenu cijenu energije od 0,9774 kn / kWh, koristeći sustav grijanja 6 mjeseci (182 dana) tijekom hladnijih mjeseci u godini na 10 mm Warmup izolacijskoj ploči.

Prosječni trošak rada nakon početnog razdoblja zagrijavanja je 0,066 kn/m²/h.

Imajte na umu da se tablica u nastavku ne odnosi na kontinuirani rad sustava grijanja kao što je WIS grijaći kabel.

VRSTA PROSTORIJE GRIJANO PODRUČJE VRIJEME RADA PRIJE PODNE VRIJEME RADA POSLIJE PODNE ZIMSKI TROŠKOVI
KUPAONICA 4 m² 2 sati 1 sati 191kn
KUHINJA 5 m² 1 sati 2 sati 234 kn
DNEVNA SOBA 15 m² 0 sati 3 sati 658 kn

Smanjite utrošak energije pametnim termostatom

Pametni termostat Warmup igra presudnu ulogu u smanjenju tekućih troškova grijanja. Naš tehnološki unaprijedjeni 6iE WiFi termostat sprečava gubitak energije, osiguravajući da sustav grijanja radi samo kad je to potrebno. Također nudi daljinski pristup i nadzor energije. Korištenje 6iE s povezanim aplikacijama za pametni telefon može uštedjeti na godišnjim računima za energiju.

Povećajte vrijeme zagrijavanja i smanjite gubitak topline pomoću izolacije

Raspon toplinskih izolacijskih ploča je od presudne važnosti kod snižavanja tekućih troškova električnog podnog grijanja. Pravilna izolacija poda izolacijskim pločama može znatno ubrzati vrijeme zagrijavanja sustava, smanjujući ukupni trošak rada podnog grijanja za čak 50%.

Research and housing Monitor

Naš istraživački i razvojni centar

Usredotočenost tvrtke Warmup na istraživanje i razvoj jamči kontinuirano napredne električne sustave podnog grijanja koji pružaju maksimalnu energiju i isplativost.

Sa preko 25 godina stručnosti i inovacija u grijanju domova širom svijeta, Warmupov istraživački centar testira i odgaja naše postojeće proizvode i razvija nove ideje kako grijanje kuće učiniti jeftinijim i čistijim za okoliš. Program nadgledanja stambenog prostora nakon useljenja,predviđa buduću potrošnju energije i prateće troškove, radeći na tome da se postigne bolja ponuda troškova podnog grijanja.