HomeElektrično podno grijanjeVrste podovaPolirani beton

Pod od poliranog betona 

Podovi od poliranog betona nude otporan i luksuzan završni pod za suvremeni život.

Prednosti podova od poliranog betona

Ranije primarno korišten u čisto industrijskom okruženju, polirani beton je danas sve popularniji izbor podova za renoviranje kuće i nove projekte u cijelom svijetu. Polirana podna obloga je čvrsta i lako se čisti, a prostoru dodaje osjećaj modernosti i luksuza.

Zbog svoje visoke toplinske mase, betonski podovi su idealni za zagrijavanje podnim grijanjem. Beton osigurava brzo vrijeme zagrijavanja i dobro zadržava toplinu, čak i skladištenje topline koju proizvodi solarna energija, što zagrijani polirani estrih čini odličnom opcijom za poboljšanje udobnosti i topline doma.

polished concrete flooring

Vrste poliranih podnih obloga

Beton je svestrani materijal koji se može postaviti kao pod na različite načine.

Izlivanje poliranog estriha

Najčešći oblik betonskog poda, duboki sloj betona se sipa na mjesto prije poliranja nakon sušenja.

Polirani betonski estrih

Tanki sloj samonivelirajuće tekuće košuljice nanosi se na postojeću podlogu, a zatim se polira nakon sušenja.

Polirani sloj glazure

U nekim slučajevima, na postojećim oštećenim betonskim podovima postavlja se vrlo tanak sloj poliranog betona.

Najbolji sustavi podnog grijanja za polirane podne obloge

Svojstva zadržavanja topline kod poliranog estriha čine ga idealnim završnim podom za grijanje podnim grijanjem.

Sustavi električnog podnog grijanja

Ako postavljate betonski polirani pod kao dio novog projekta, naš WIS grijaći kabel je idealan izbor električnog podnog grijanja. Ugrađuje se izravno u sloj betona od 50 mm do 100 mm, a zbog sporijeg zagrijavanja i hlađenja čine ga savršenim za prostore u stalnoj upotrebi.

Ako se na postojeći betonski pod ili podlogu postavlja sustav električnog podnog grijanja, SPM i PVC mreže za grijanje su prikladan sustav za uporabu jer nudi niskoprofilnu ugradnju s malim  ili nikakvnim  utjecajem na visinu podne konstrukcije.

Odgovara svakom projektu

Zagrijani podovi od poliranog estriha pogodni su kako za nove projekte tako i za renoviranje.

polished concrete flooring with underfloor heating

Projekti nove gradnje

Polirani podovi estriha često se ugrađuju kao dio nove građevinske konstrukcije jer se njegova dubina može uzeti u obzir tijekom faze projektiranja. Postoji izbor električnih sustava podnog grijanja koji se mogu instalirati izravno u beton tijekom postavljanja poda, za učinkovitu i jednostavnu ugradnju.

Naknadna ugradnja sa postojećim betonskim podovima

Podno grijanje može se ugraditi s postojećim betonskim podom ili podlogom. Ako već postoji pod od poliranog estriha, moguće je postaviti niskoprofilni sustav električnog podnog grijanja prije dodavanja novog sloja mase za izravnavanje i poliranog sloja estriha. Ako projekt obnove sadrži betonsku podlogu i postavlja se polirani estrih kao završni pod, postoji niz sustava podnog grijanja pogodnih za uporabu. Potrebna je kalkulacija da li konstrukcija može uzeti dodatnu težinu poliranog estriha.

Troškovi grijanja poliranih betonskih podova

Podno grijanje je energetski učinkovito rješenje za grijanje koje omogućuje uštedu na računima za energiju. Trošak instalacije sustava grijanja s podom od poliranog estriha ovisi o nekoliko čimbenika, uključujući veličinu projekta, lokaciju, kvalitetu i materijale podloga i strukturnu čvrstoću projekta.

polished concrete flooring

Poliranje postojećih betonskih podova može koštati od samo 50€ po m², ali to će trošak značajno porasti ako se počne nanositi nova polirana podna obloga. Instalacija sustava podnog grijanja kao dio ovog procesa koštala bi od oko 100 € po m² za sustav s pripadajućom izolacijom i Warmup pametnim termostatom. Kontaktirajte nas za točnu, besplatnu ponudu za projekt.

polished concrete flooring

Instaliranje grijanja s poliranim betonskim podovima

Ugradnja grijanih poliranih podnih obloga varira od sustava do sustava, ali u ovom slučaju ćemo istražiti instaliranje WIS grijaćeg kabela. Uvijek se pobrinite da radite s iskusnim instalaterom koji je prije ugradjivao podno grijanje u betonske podove i osigurajte da projekt može strukturno preuzeti dodatnu težinu betonskih podova.

Preporučuje se instalacija sustava podnog grijanja s izolacijom kako bi se smanjio gubitak topline i povećala energetska učinkovitost sustava, tako da je prvi korak ugradnja sloja Warmup izolacije i membrana otpornih na vlagu na podlogu. Sustav podnog grijanja može se instalirati izravno na ovaj izolacijski materijal prije nego što se testira i zatim prekrije betonom. Ne uključujte sustav grijanja dok se beton stvrdnjava jer će to uzrokovati oštećenja. Kada se beton potpuno osuši, može ga polirati stručnjak.