HomeTermostatiVodič za kupovinu

Vodič za kupovinu termostata

Odabir odgovarajućeg sustava kontrole ključan je za osiguravanje da sustav grijanja funkcionira na najbolji mogući način, učinkovito i lako, štedeći pritom novac na računima za grijanje. Naš vodič za kupovinu pomaže da se odabere najbolji sustav kontrole temeljen na individualnim potrebama grijanja, načinu života i proračunu.

Odaberite termostat koji funkcioniše sa kućom

Prvo što treba pogledati je izvor topline, jer nisu svi termostati kompatibilni sa svim izvorima topline. Mogu biti prikladni samo za podno grijanje, centralno grijanje ili u nekim slučajevima i za oboje. Na primjer, uzmimo slučaj centralnog grijanja, tada su kompatibilni oni termostati koji mogu raditi s centralnim grijanjem. Slično tome, ako želite kontrolirati podno grijanje, termostati bi trebali biti prikladni za upotrebu s izborom sustava.

Najnoviji u asortimanu Warmup termostata, 6iE WiFi termostat je  za centralno grijanje sa radijatorima, kao i za električno i za sustave podnog grijanja na vodu.

Vrste termostata

Pametni termostati

Pametni termostati su sa internet vezom i najnaprednija vrsta termostata. Oni nude vrhunsku funkcionalnost za uštedu energije i novca. Na primjer, Warmup 6iE termostat pronalazi pametne načine učinkovitijeg grijanja kuće, što bi moglo dovesti do velikih ušteda u računima za energiju.

Značajka internetske veze pametnih termostata zajedno sa MyHeating aplikacijom i uslugom lokacije ugradjenim u pametne telefone, omogućuje pametnom termostatu da automatski kontrolira grijanje, istovremeno osiguravajući da će dom uvijek biti na idealnoj temperaturi koristeći što manje energije.

Programirajući termostati

Ovi termostati automatski podešavaju temperaturu u sobi u skladu sa željenom temperaturom u željeno vrijeme. Grijanje se može programirati tako da bude uključeno ili isključeno postavljanjem ciljnih temperatura i vremena – termostat vodi računa o ostalom, osiguravajući pravu temperaturu u pravo vrijeme. Značajke poput Active Energy Management™ koje se nalaze u naprednim programibilnim termostatima poput Warmup 3iE termostata, mogu uštedjeti do 10% na računima za grijanje pomažući u odabiru najbolje temperature za svaku prostoriju.

Manuelni termostati

Manuelni termostati pružaju vrlo osnovnu kontrolu temperature s ograničenom mogućnošću uštede energije i novca. Manuelni termostati su najprikladniji za područja u kojima potrebe za grijanjem ostaju isti dan u danu, npr. kada nema sezonskih promjena i gdje je potrebno grijanje svaki dan, ili gdje se grijana zona koristi vrlo rijetko ili povremeno, kao što je garaža ili vrtni ured.

Značajke koje tražite u termostatu

Na raspolaganju su razni termostati, a najbolji izbor ovisit će o preferencijama mogućnosti i značajki. Istaknuli smo popis značajki koje treba potražiti pri odabiru termostata.

Kompatibilnost

Ovo je jedna od najvažnijih značajki, jer termostat nema nikakve svrhe ako ne radi sa sustavom grijanja.  Uvijek provjerite kod proizvođača prikladnost sa sustavom grijanja.

Pristup na daljinu

Za korisnike koji su u pokretu i žele upravljati postavkama grijanja odasvud, pametni WiFi termostat je najbolji izbor. 6iE dolazi s MyWarmup nalogom kojim se može upravljati i nadzirati s bilo kojeg mjesta gdje postoji internetska veza.

Ažuriranja vremenskih uvjeta i saobraćaja

Ako su vrijeme i saobraćaj važni čimbenici, onda je 6iE odlična opcija. 6iE prikazuje vremenske uvjete i ažuriranja saobraćaja, tako da je moguće znati hoće li kiša ili će biti sunčano i kakav je saobraćaj prije izlaska iz kuće.

Programabilnost

Ako je termostat za sobu koja ima različite potrebe za temperaturom i vremenom, kao što su kupaonica, dnevni boravak ili spavaća soba, programirajući termostat je daleko najbolja opcija jer će omogućiti podešavanje različitih sobnih temperatura u različitim vremenima. Tako ćete izbjeći trošenje energije zagrijavanjem prazne prostorije i daće preciznu kontrolu postavki grijanja.

Prikaz

Imajući zaslon s pozadinskim osvjetljenjem olakšava upotrebu termostata čak i kad je mrak. Imati velik zaslon sa velikim fontom bi također trebalo uzeti u obzir radi jednostavnije uporabe. Rezolucija zaslona je važna jer su zasloni male rezolucije manje jasni za rad i neće izgledati estetski privlačno na zidu. Napredniji termostati poput 6iE čak omogućuju postavljanje pozadinske slike i daje joj osobni dodir.

Nadgledanje potrošnje energije

Znajući gdje i kada se koristi energija termostat bolje kontrolira sustav grijanja. Termostat koji automatski kontrolira grijanje učenjem navika i rutina, može osigurati najmanju moguću potrošnju energije.

Jedinstvene mogućnosti

Jedinstvene mogućnosti kao što su ažuriranja putovanja i mogućnost postavljanja pozadinske slike su značajke koje može obezbijediti termostat. Potreba za njima ovisi o željama upotrebe termostata. Što smo više zainteresirani za uštedu novca i želimo postaviti različite temperature za različita razdoblja, veća je vjerojatnost da ćemo termostat često gledati i te male značajke mogu donijeti veliku razliku.

Opcije i značajke koje odgovaraju načinu života

Odaberite termostat koji omogućava podešavanje postavki grijanja prema načinu života. To bi mogla biti učestalost promjene temperature (programibilnost) ili sposobnost uštede novca odabirom termostata koji će pomoći u smanjenju računa za energiju (poput 6iE).

Kupite odgovarajući termostat 

Vrijedno je napomenuti da, ako je odabran pravilno, termostat je vrsta proizvoda koja može otplatiti samog sebe. Nema potrebe često ga kupovati, pa je ulaganje u napredni i visokokvalitetni termostat često najbolji izbor. Kad odlučujete koji termostat kupiti, najbolje je definirati kriterije, istražiti dostupne mogućnosti i odlučiti koja je prava za projekt.

Preporučujemo 6iE Smart WiFi termostat koji pronalazi pametne načine učinkovitijeg grijanja kuće, štedeći na računima za energiju.