Podovi od vinila

Vinilni podovi i luksuzne vinilne ploče pogodni su za korištenje s električnim podnim grijanjem

Električni sustavi za podove od vinila

Najpogodniji sustav podnog grijanja koji se koristi s podom od vinila ovisi o vrsti vinilnog poda koji koristite i je li soba u koju instalirate novi sustav ‘mokra’ ili ‘suha’ soba: kupaonice se obično smatraju mokrim a dnevne sobe, spavaće sobe i kuhinje su suhe.

Postoje četiri vrste podnih obloga od vinila koje se razlikuju po svojim svojstvima i prema tome u svojim specifikacijama za podno grijanje. Ove vrste su Amtico, Karndean, Click Vinyl i Tarkett pod. Uvijek provjerite s proizvođačem poda kompatibilnost odabrane vrste vinila s podnim grijanjem.

Suhe sobe

Suha soba je prostorija u kojoj nema značajnih elementa vode. Sobe kao što su spavaće sobe, dnevne sobe, hodnici su takozvane suhe sobe, kao i kuhinje, iako imaju sudopere i često perilice rublja/perilice posuđa. Grijaća Folija – Električni sustav podog grijanja koji se koristi s Warmupovom Duplom prekrivkom, koja razdvaja sustav od podne obloge, pogodan je za većinu vinilnih podnih obloga u suhim prostorijama.

WLFH grijaće folije

Idealna za velike površine, Grijaća folija je električni sustav podnog grijanja koji se koristi sa Duplom prekrivkom za većinu vinilnih podova u suhim prostorima.

Dupla prekrivka (WDO)

Dupla prekrivka je slobodno plivajuća podloga za korištenje sa Grijaćom folijom ispod tepiha, vinila i linoleuma.

Ovaj sustav nije prikladan za mokre prostore jer se Dupla prekrivka može proširiti zbog prekomjerne vlage. Važno je da kod proizvođača podnih obloga provjerite vrste sustava podnog grijanja koji su prikladni za korištenje s njihovim proizvodima. Neki proizvođači podova dopuštaju korištenje samo podnog grijanja ugrađenog unutar mase za izravnavanje/košuljice.

Mokre sobe

Podno grijanje može se ugraditi u mokrim prostorijama s vinilnim podovima. Ovisno o specifikaciji projekta preporučujemo DCM-PRO, StickyMat ili Loose Wire Systems. Ne zaboravite uvijek pokriti sustav podnog grijanja slojem samonivelirajućeg sloja debljine 10 mm kako bi zaštitili sustav od vlage prije nego što se postavi pod od vinila.

SPM grijaća mreža

Električni sustav podnog grijanja s ljepilom osjetljivim na pritisak za najbržu instalaciju. Ima ultra tanku žicu promjera 1,8 mm koja ne podiže razinu poda.

DCM-PRO sustav

DCM-PRO je odvojeni sustav grijanja dizajniran za brzu ugradnju u svim područjima, a idealan ispod pločica.

DWS grijaći kabel

DWS je fleksibilan i čvrst grijaći kabel idealan za nepravilne oblike prostorija i površine sa puno fiksnih elemenata.

WIS grijaći kabel

WIS grijaći kabel dizajniran je za ugradnju u sloj betonske košuljice i pogodan je za gotovo svaku vrstu poda.

Temperatura poda i Termostat

Temperatura podnog grijanja sa podovima od vinila ne smije prelaziti 27 °C. Ta temperatura o se održava uporabom termostata i njegovim podešavanjima da se sustav koristi s podom od vinila. Asortiman Warmup Termostata za podno grijanje imaju regulaciju za svaku potrebu. 6iE WiFi termostat posjeduje nevjerojatno pametne značajke koje jamče da ćete sigurno i učinkovito uživati u grijanim podnim prostorima. Termostat vam daje potpunu kontrolu nad vašim postavkama grijanja i omogućuje uživanje u toploj sobi po želji bez gubitka energije.

electric underfloor heating under vinyl

Temperatura poda i Termostat

Temperatura podnog grijanja sa podovima od vinila ne smije prelaziti 27 °C. Ta temperatura o se održava uporabom termostata i njegovim podešavanjima da se sustav koristi s podom od vinila. Asortiman Warmup Termostata za podno grijanje imaju regulaciju za svaku potrebu. 

electric underfloor heating under vinyl

6iE WiFi termostat posjeduje nevjerojatno pametne značajke koje jamče da ćete sigurno i učinkovito uživati u grijanim podnim prostorima. Termostat vam daje potpunu kontrolu nad vašim postavkama grijanja i omogućuje uživanje u toploj sobi po želji bez gubitka energije.

Ograničenja prijenosa topline

Sve iznad grijača, uključujući podlogu, prekrivku i završni pod, mora biti u granicama postavljenim u donjoj tabeli. Ako proizvođač vinil podne obloge kaže da se mora koristiti zajedno s podlogom, podloga ne smije biti veća od 3mm – 6mm debljine i mora biti prozračna.

Kada koristite sustav s podovima od vinila, treba paziti da se osigura učinkovita izvedba sustava i ne preporučujemo instaliranje sustava ako niže navedena ograničenja nisu zadovoljena. To može ometati rad sustava i dovesti do toga da sustav ne radi po želji.
 
Veličine ispod služe samo za električne sustave podnog grijanja.
 

Prijenos ograničene topline
Tog 1,5 (Osim ako nije drugačije navedeno)
RSI  0,15m² K/W (Osim ako nije drugačije navedeno)