HomeElektrično podno grijanjePodrškaVodič za kupovinu

Vodič za kupovinu podnog grijanja

Znamo da je ponekad potrebna pomoć pri kupnji novog sustava grijanja. Također znamo tipična pitanja koja ljudi postavljaju kada razmišljaju o podnom grijanju, pa smo sastavili ovaj vodič za kupovinu.

Bilo da se radi o sustavu grijanja za cijelu kuću ili za grijanje jedne prostorije, naš vodič objašnjava kako funkcionira podno grijanje i kako sustav može pomoći da vam bude toplo kada je hladno.

Kako podno grijanje funkcionira?

Podno grijanje funkcionira tako da je grijaća žica postavljena ispod razine poda. Žica se zagrijava kada je sustav uključen, zagrijava podnu površinu i obezbjedjuje zračenje topline koja se ravnomjerno raspoređuje i zagrijava sobu od temelja.

Zračenjem topline, udobnost se osjeća ranije i na nižim temperaturama. Postoji minimalan protok zraka, održavajući temperaturu ugodnom i ravnomjernom, u cijeloj prostoriji.

Hoće li podno grijanje biti dovoljno da zagrije prostoriju?

Električno podno grijanje je različitih snaga, s većom snagom kako bi se osiguralo dovoljno topline za područja s velikim gubicima topline, kao što su staklene bašte.

Snaga sustava podnog grijanja mora biti veća od gubitka topline prostorije ili prostora koji se zagrijava kako bi sustav osigurao dovoljno topline. Stoga je važno izvršiti proračun gubitka topline da biste osigurali da je sustav prikladan. To može provesti arhitekt ili inženjer grijanja i važno je odabrati tačunu snagu za sustav podnog grijanja. Ako niste sigurni u gubitak topline, obratite nam se i mi ćemo vam pomoći da odaberemo ispravan sustav.

Također je preporučljivo instalirati sustav s dovoljno izolacije, kao što su izolacijske ploče, koje smanjuju vrijeme zagrijavanja potiskom topline na razinu poda i sprječavaju gubitak topline u podlozi.Također je preporučljivo instalirati sustav s dovoljno izolacije, kao što su izolacijske ploče, koje smanjuju vrijeme zagrijavanja potiskom topline na razinu poda i sprječavaju gubitak topline u podlozi.

Troškovi vezani za sustav

Dostupni su razni sustavi, a troškovi podnog grijanja ovise o vremenu rada, snazi sustava, veličini grijanog područja i vrsti sustava. Za upravljanje sustavom potreban je i termostat, koji se prodaje zasebno od sustava grijanja. Da biste saznali troškove kupnje sustava, zatražite ponudu, a mi ćemo vam odgovoriti s detaljnom ponudom kako bismo udovoljili projektnim zahtjevima.

Tekući troškovi povezani su s cijenama energije, veličinom i visinom prostorije i vremenom rada. Korištenje pametnog termostata, poput Warmup 6iE WiFi termostata, može stvoriti uštede. 6iE može uštedjeti na potrošnji energije sugerirajući pametnije načine grijanja kuće.

Šta tražiti?

Materijal

Obratite pažnju na materijale od kojih je napravljena žica za podno grijanje.

Podrška

Iako je malo vjerojatno da će imati problema sa sustavom nakon što je ugrađen na pod, preporučljivo je provjeriti je li podrška nakon prodaje dostupna ako je potrebna.

Jamstva

Iako je podno grijanje poznato po svojoj pouzdanosti nakon instaliranja sustava, važno je osigurati da je sustav pokriven odgovarajućim jamstvima.

Instalacija

Sustave može montirati stručna osoba, ali može ih ugraditi i profesionalni instalater. Sve električne radove, uključujući instalacije i spajanje termostata na sustav grijanja, mora obaviti certificirani električar.