Električno podno grijanje za kuhinju

Električno podno grijanje je idealno rješenje za kuhinje gdje je prostor izuzetno bitan.

Zašto instalirati električno podno grijanje u kuhinji?

Budući da je srce doma, naše kuhinje su najčešće korištena prostorija u kući i trebaju da služe za zabavu, kuhanje i opuštanje.

Električno podno grijanje idealno je za uporabu u kuhinjama jer pruža “nevidljivi” pristup grijanju kuća, pogodno za prostorije koje nemaju slobodnog prostora na zidovima za radijatore.

Warmup električni sustavi podnog grijanja, bez obzira da li se koriste kao primarni ili sekundarni izvori topline, nude neusporedivu udobnost na ekonomičan način.

Električno podno grijanje za kuhinju
Električno podno grijanje za kuhinju

Koji sustav odabrati?

Kuhinje su savršen prostor za grijanje električnim podnim grijanjem. Imamo niz mogućnosti koje treba razmotriti, pogodne za različite završne obrade poda i cijene.

SPM grijaća mreža

Električni sustav podnog grijanja s ljepilom osjetljivim na pritisak za najbržu instalaciju. Ima ultra tanku žicu promjera 1,8 mm koja ne podiže razinu poda.

DCM-PRO sustav

DCM-PRO je odvojeni sustav grijanja dizajniran za brzu ugradnju u svim područjima, a idealan ispod pločica.

DWS grijaći kabel

DWS je fleksibilan i čvrst grijaći kabel idealan za nepravilne oblike prostorija i površine sa puno fiksnih elemenata.

WIS grijaći kabel

WIS grijaći kabel dizajniran je za ugradnju u sloj betonske košuljice i pogodan je za gotovo svaku vrstu poda.

Najbolje podne obloge za kuhinju

Električno podno grijanje se može instalirati sa gotovo svim vrstama podova. Određene podne obloge imaju gornja temperaturna ograničenja koja utječu na toplinsku snagu poda.

  • Drvo, vinil, laminat i tepih su limitirani na 27°C
  • Pločice ili kamen mogu se grijati na višoj temperaturi (npr. 30°C), što rezultira većim učinkom topline za popločani pod.
electric underfloor heating system in the kitchen

Važno je napomenuti da će podovi koji su predebeli ometati učinkovite performanse sustava, ostavljajući podnu temperaturu i maksimalni toplotni učinak niskim da bi se osigurala toplina.

electric underfloor heating system in the kitchen

Troškovi električnog podnog grijanja za kuhinju

Warmup Sustavi grijanja su po konkurentnim cijenama i zbog veće energetske učinkovitosti električnog podnog grijanja u usporedbi s tipičnim sustavima centralnog grijanja; očekuju se znatno manji tekući troškovi. Kontaktirajte Warmup da biste zatražili ponudu.

kitchen underfloor heating layout

Prednosti podnog grijanja u kuhinji

Sloboda dizajniranja u kuhinji

U obnovi je električno podno grijanje idealan dodatak bilo kojem projektu jer neće povećati visinu poda i pružit će priliku uživanja u toplim kuhinjskim podovima još godinama.

Sustav nudi slobodu dizajna zato što ostavlja više prostora jer nisu potrebni glomazni radijatori. Električno podno grijanje ne zauzima nikakav zidni prostor, što omogućuje potpuno uživanje u dizajnu kuhinje.

kitchen without radiators

Komfort i energetska učinkovitost

U novim domovima kuhinje su često dizajnirane kao dio šireg životnog prostora kako bi se bolje smjestili obitelj i prijatelji kao dodatno područje za zabavu. Vlasnici starih kuća ove prostore često mijenjaju i povećavaju kako bi odgovarali njihovom modernom načinu života i dodali vrijednost u svrhu preprodaje.

Električno podno grijanje popularan je izbor među vlasnicima kuća koji žele povećati svoju udobnost i poboljšati energetsku učinkovitost svojih kuhinja. Električno podno grijanje širi toplinu po cijelom podu, koristeći zračenje topline za prijatno zagrijavanje prostorije do željene temperature komfora.